Haber

Kocaeli merkezli hırsızlık şebekesi operasyonunda 41 zanlı yakalandı

Kocaeli merkezli 3 ildeki konutlardan 8 milyon liralık para ve ziynet eşyası çaldıkları teziyle 41 zanlı gözaltına alındı.

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kentte farklı tarihlerde konutlardan yapılan hırsızlıklarla ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından hırsızlık olaylarından bir şebekenin sorumlu olduğunu belirledi.

Ekiplerin Kocaeli, İstanbul ve Kayseri’de eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 25’i kadın 41 zanlı yakalandı.

Ayrıca aranan 14 zanlının daha önce işledikleri çeşitli hatalardan dolayı cezaevinde oldukları belirlendi.

Operasyonlarda Kocaeli, Bursa, Samsun ve Bursa’da 35 evden çalındığı belirlenen yaklaşık 8 milyon lira değerinde para ve ziynet eşyası ile 3 ruhsatsız av tüfeği, 2’si kurusıkı olmak üzere 4 ruhsatsız tabanca, 169 adet muhtelif boyda fişek ele geçirildi.

Şüphelilerin ikili veya üçlü gruplar halinde dolaşarak, kilitli olmayan kapıları özel aparatlarla açarak konuta girdikleri belirlendi.

Evleri yıkmadan sadece para ya da altın arayan zanlıların hırsızlık yaptıktan sonra iz bırakmadan dışarı çıktıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 41 zanlı adliyeye sevk edildi. Hırsızlık şebekesindeki bazı kadınların kucaklarında bebekleri ile polis araçlarına bindikleri görüldü.

haber-yesilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu