Ekonomi

İşsizlik Sigortası Fonu yönetmeliği

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 48 inci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen amaçlar için kullanılmak üzere Resmi Gazetede yayımlanan İşsizlik Fonu gelirlerinin oranının artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yürürlüğe girdi.

Buna göre, anılan kanunda yüzde 30 olarak belirlenen İşsizlik Sigortası Fonu prim geliri oranının 2023 yılı için yüzde 50’ye çıkarılmasına karar verildi.

İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, çalışanların niteliklerini yükselterek işsizlik riskini azaltmak, teknolojik nedenlerle işsiz kalması beklenenleri yönlendirmek amacıyla İşsizlik Sigortası Fonu’nun prim gelirleri İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre artırılabilir. diğer alanlara yönelik gelişmeler, istihdamı artırıcı ve koruyucu tedbirler almak ve uygulamak, işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri vermek. İstihdam sağlama, iş gücü piyasası araştırma ve planlama çalışmaları ile sözleşmeli işçi pozisyonlarında çalışan işçilerin mali ve sosyal haklarına ilişkin ödemelerin yapılabilmesi amacıyla kullanılacağı öngörülmüştür. fon ve ilgili mevzuata göre kurum ekibine atanan ve kurumda çalışmaya devam eden işçiler.

gedizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu